H-yoga en de zorg

Stichting Yoga & Kanker onderstreept het belang van het H-yogaprogramma als een volwaardige en doordachte methode naast de bestaande reguliere, medische en psychosociale zorg en nazorg.

Wij benadrukken dat we op geen enkele wijze de reguliere psycho-oncologische behandelingsmethoden ter discussie stellen. Integendeel: wij streven naar samenwerking en aansluiting om onze expertise op het gebied van ontspanning bij kanker verder vorm te geven en te delen.

We pleiten er dan ook voor om in het oncologisch team een H-yogadocent op te nemen, een expert bij uitstek op het gebied van ontspanning bij kanker. Een H-yogadocent kan de kankerpatiënt zorgvuldig uitgezochte en op het individu aangepaste ontspanningsoefeningen aanbieden.

AvL-Symposium 2016

Op donderdag 16 juni vond het jaarlijkse Antoni van Leeuwenhoek-symposium voor de 22ste maal plaats. Stichting Yoga & Kanker verzorgde hiervoor twee workshops.

thumb_img_2311_1024 thumb_img_2286_1024 thumb_img_2284_1024 thumb_img_2285_1024

In de workshops stond het belang van H-yoga ter ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces centraal. Na een korte theoretische inleiding, waarin we de basisprincipes van H-yoga toelichtten, volgden diverse oefeningen uit het H-yogaprogramma zodat toehoorders de effecten konden ervaren.

IMG_0925

Cecilia Huisman

Josette van Leeuwen

H-yogadocenten die deze workshops hebben begeleid waren:
Cecilia Huisman, (voorzitter stichting) en Josette van Leeuwen (initiatiefnemer stichting).

 

 

 

Meer informatie over het AvL Symposium 2017 zie: http://www.oncologieinperspectief.avl.nl