Opleiding

thumb_IMG_1659_1024Stichting Yoga & Kanker leidt yogadocenten op om yogales te geven aan (ex-) kankerpatiënten. Dat doen wij vanaf 2009. Na afronding van deze specialisatie zijn de docenten bevoegd om professioneel en kundig H-yoga te geven. Deze vorm van yoga is specifiek ontwikkeld voor kankerpatiënten en biedt ondersteuning bij verwerking en herstel, zowel tijdens als na de reguliere medische behandelingen.

Naast deze opleiding bieden we de volgende diensten:

Lezingen

Schermafbeelding 2016-05-30 om 15.22.49Organiseer je een bijeenkomst, congres, verdiepingsweek of netwerkbijeenkomst? Wil je je toehoorders informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van nazorg en yoga bij kanker?

Stichting Yoga & Kanker kan jouw organisatie op verschillende manieren helpen. Zo verzorgen we lezingen over ‘Yoga bij kanker’. We vertellen over wat de effecten zijn, bijvoorbeeld van ontspanning bij kanker, en geven een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied in Nederland.

Inhoud en vorm worden afgestemd op jouw doelgroep en wensen. Interesse? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Workshops

Schermafbeelding 2016-05-30 om 15.24.25Stichting Yoga & Kanker biedt workshops voor groepen tijdens onder meer congressen, open dagen van patiëntenverenigingen, bijeenkomsten van professionele zorgverleners werkzaam in de oncologie, of aan zorgverzekeraars.

Tijdens deze interactieve workshop wordt het doel en de achtergrond van H-yoga toegelicht. We informeren deIMG_0933 toehoorders over actuele ontwikkelingen rond wetenschappelijk onderzoek naar H-yoga. Geanonimiseerde ervaringen van deelnemers aan H-yogaprogramma’s kunnen worden gebruikt als toelichting. Tot slot kunnen toehoorders enkele onderdelen uit het H-yogaprogramma zelf meemaken.

Heb je interesse in zo’n workshop? Neem dan contact met ons op.

Flyer

Deze flyer is uitgebracht door Stichting Yoga & Kanker en geeft informatie over het ontstaan, de doelstellingen en achtergrond van Stichting Yoga & Kanker, H-yoga en de specialisatie Yoga bij Kanker.

Flyer Stichting Yoga en Kanker